Pa en ma op Bonaire

2007
02.17

Op 15 februari hebben we vroeg in de ochtend Adri en Ans (ouders van Mark) opgehaald van Flamingo Airport. Ze verblijven ook bij ons in ons huisje op Nawati Zuid aan de Kaya Oro. Nergens is een straatnaambordje te vinden maar volgens onze buurman Koos heet het hier zo.

Voordat pa en ma aankwamen hebben we overdag nog een duik gemaakt bij Diets Place (onofficiele duikplek). Daar zagen we onder andere het volgende:

Een Whitespotted filefish (deze was de stippen vergeten op te doen). Door de kijkhoek zijn de witte spots bijna niet te zien op deze foto.
Whitespottedfilefish

Het blijft mooi om garnaaltjes te bekijken die op een anemoon aan het relaxen zijn:
Garnaaltje

Op de eerste dag van pa en ma op Bonaire hebben we rondgereden langs de zoutpannen. Daarna lekker rustig aan gedaan met een lekker Amstel Brightje en een polartje voor de afkoeling. Gisteren zijn we in de ochtend richting het noorden gereden via de weg langs 1000 steps en het gotomeer. Hieronder de trap bij 1000 steps:
1000steps

Iets verderop staat het landhuis Karpata, een in 1980 na een grondige renovatie door Koningin Beatrix geopend landhuis, wat nu alweer geheel is vervallen. We denken niet dat Bea de laatste keer dat ze hier was (paar maanden geleden) Karpata nog eens heeft getrakteerd op een koninklijk bezoek ….. kijk maar eens naar onderstaande foto’s. Lees ook maar eens de tekst die staat op het bord bij Karpata!

Karpata1

Karpata2

Karpata

Bij het Gotomeer zijn we even gestopt bij het uitzichtpunt. Daar zat een troepial heel dicht bij ons in de boom en die hebben we eens goed op de foto gezet:
Troepial

Vanochtend kregen we telefoon van de rederij dat onze nieuwe boot klaar is en dat ze hem al voor ons aan de steiger bij Kralendijk hebben afgemeerd. Helaas was het maar waar!
Nieuwebootweblog_1

Bij terugkomst bij het huisje, viel deze tor (10 cm lang) of wat het ook is uit de parasol toen Adri deze openklapte. Dit soort beesten willen we hier niet meer zien:
Geenideetor
Dit was het weer voor deze keer, hopelijk zien we het bovenstaande beest nooit meer terug nadat ie gratis vliegles kreeg! Morgen gaan we carnavallen in Kralendijk, dat levert vast wat mooie kleurige plaatjes op!

AYO, Adri, Ans, Daniëlle en Mark

1 reactie op “Pa en ma op Bonaire”

 1. johan spoelder schreef:

  prachtige foto’s !
  We zijn twee maanden op Bonaire en wonen in Zwitserland.
  heerlijke natuur hier en prachtige vissen.
  wij kwamen op jullie website vanwege carnaval, optocht vandaag op Kralendijk.
  met de groetjes,
  Johan en Elvira
  Belnem, Bonaire

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.