Oil Slick Leap, O’l Blue & Front Porch

2007
04.01

Gisteren en vandaag is het aardig bewolkt hier op Bonaire. Vandaag heeft het zelfs flink geregend! Als het boven water niks is dan gaan we toch lekker duiken … nat worden we toch. Gisteren hebben we 2 duiken gemaakt bij Oil Slick Leap en O’l Blue, beiden duikplaatsen in het noorden van het eiland. Tevens zijn dit duikplekken met mooi koraal en met een beetje geluk is er erg veel te zien.

Vanochtend op zoek naar een mooie duikplek zagen we bij Andrea II een groep dolfijnen. We zijn toen een eind in de richting waarin ze zwommen gereden in de hoop ze tegen te komen. Eenmaal in het water bij Front Porch (de plek waar vroeger het Sunset Beach hotel heeft gestaan) zagen we  in de verte  een tweetal duikboten die rondom de dolfijnen aan het varen waren. Helaas was dit voor ons te ver weg. Tijdens de duik hebben we ze wel een aantal keren gehoord maar met een zicht van 30 meter  hebben we ze toch niet kunnen zien… we blijven dromen en hopen op een ontmoeting met de dolfijnen. We zijn wel een aantal keren, ook tijdens eerdere duiken, dicht in de buurt geweest en hebben ze gehoord …

Tijdens de duiken van gisteren en de duik van vandaag hebben we het volgende gezien:

Schildpad bij Front Porch (klik op de schildpad foto’s voor een vergroting):

Schildpad_1

Schildpad2

Schildpad3

Tijdens de duik bij O’l Blue zagen we deze Scorpion Fish op een stuk Elkhorn Coral zitten, nu is hij goed te zien want hij steekt lekker af tegen de geel / oranje achtergrond:

Scorpionfish_1

Een van onze favoriete plaatjes, garnalen op een anemoon. Dit zijn Squat Anemone Shrimps op een Giant Anemone:

Garnaaltjes

Aan het eind van de duik kwamen we nog dit veld bezaaid met Staghorn Coral tegen:

Staghorncoral

Deze zeekomkommer (Three-Rowed Sea Cucumber) heeft een aparte kleurcombinatie, die we nog niet veel eerder hebben gezien:

Cucumber

Tijdens de eerste duik van gisteren bij Oil Slick Leap hebben we eindelijk de Porcupine Fish van voren weten te fotograferen. De Porcupine Fish is een van onze favoriete vissen hier op Bonaire, ze kijken heel lief en vriendelijk met dat geinige koppie.

Porcupine_2

Inmiddels is het hier weer droog en we hopen dat de zon nog even lekker doorbreekt.

AYO Daan en Mark

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.