Lucky, dolfijnen en bezoek aan Cargill Salt (UPDATE)

2007
03.28

De laatste paar dagen hebben we lekker lui gedaan en niet veel ondernomen. Eergisteren (maandag) hebben we dolfijnen gezien hier achter het huis. Nog geen 10 minuten voordat de dolfijnen zich vertoonden ging hier tweemaal de telefoon over, dit is wel vaker gebeurd als we de dolfijnen zagen. Van de buurman hebben we begrepen dat er een dolfijn alarm is en dat de buurt elkaar door middel van de telefoon informeert dat ze er weer zijn. Volgende keer als de telefoon weer tweemaal overgaat dan duiken we hier het water in.

Dolfijnen1_1

Dolfijn

Op speciaal verzoek hebben we ook Lucky op de foto gezet. Lucky is de hond van Barbara en Annemarie. Een schat van een beest, helaas is Lucky wel blind en erg oud (bijna 16 jaar). Lucky heeft het hier erg naar haar zin, banjert vrolijk rond, loopt af en toe een keer tegen een stoel of iets wat er normaal niet stond, en loopt daarna gewoon weer verder.

Lucky

Gisteravond (dinsdag) was er een hele mooie zonsondergang te zien:

Ondergaandezon

Ondergaandezon2

Vandaag zijn we naar de Cargill Salt geweest. Cargill Salt is de onderneming die de zoutpannen exploiteert. Jaarlijks tussen de 300.000 en 500.000 ton aan zout wordt er geproduceerd. We zijn even een kijkje wezen nemen en kregen een vriendelijke uitleg hoe het allemaal werkt.

Zoutpannen15

Zoutpannen1_1

Zoutpannen2

Zoutpannen3

Vanmiddag gaan we weer een duik maken in het zuiden in de hoop weer heel veel mooie dingen te zien.

UPDATE: Inmiddels hebben we gedoken. We zijn nogmaals bij The Lake geweest. Dit keer geen murenes maar wel een aardige stroming. Ondanks het vele zwemmen hebben we toch nog 55 minuten gedoken en hebben we toch een aantal mooie dingen gezien.

Overal waar we duiken komen we veel vis tegen, het aantal vissen op deze foto hebben we maar niet geteld:

Duikvissen

De Batwing Coral Crab, deze soort hebben we al eerder gefotografeerd en staat ook ergens op de weblog.

Duikkrab

Een Lettuce Sea Slug:

Duiklettuceseaslug

Nogmaals een Lettuce Sea Slug maar deze ziet er toch weer anders uit (geen groene print in het midden):

Duikslak

Een drietal Horse Eye Jacks die vlak lang mijn (Mark) duikbril zwommen, de foto is genomen op 28 meter diepte vandaar de blauwere kleur. Ze vonden ons ook wel interessant en zwommen een tijdje met ons mee.

Horseeyejack

En tot slot een Fireworm, de naam zegt het al: vooral niet aankomen!

Fireworm

AYO Daan, Mark & Lucky

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.