Gestrand op Bonaire

2010
04.20

Bon dia,

Afgelopen donderdag 15 april zouden we met de KLM terugvliegen naar Nederland. ‘S ochtends op het vliegveld bij het inchecken kregen we te horen dat de vlucht met onbepaalde tijd was vertraagd en dat we de volgende dag om 10.00 uur ‘s ochtends moesten bellen voor een update. Donderdagmiddag landde het vliegtuig, zonder passagiers aan boord, waarmee we terug zouden vliegen op Flamingo Airport, geen goed teken.

Klmflamingoairport

Klmflamingoairport2

Het vliegtuig heeft er tot vanochtend (maandag 19 april) gestaan en is wederom zonder bemanning teruggevlogen naar Quito. Van donderdag t/m zondag kregen we telefonisch te horen dat onze vlucht nog steeds met onbepaalde tijd was vertraagd. Vanochtend kregen we de mededeling dat we om 10.00 uur naar het vliegveld moesten komen om onze vlucht om te boeken. Toen we aankwamen stond er al een lange rij te wachten, we waren om 12.35 pas aan de beurt. De eerstvolgende mogelijkheid die ons werd geboden is 27 april, een vertraging dus van 12 dagen. De 27-ste vliegen we als het luchtruim opengaat boven NL naar huis.

In de tussentijd hebben we een aantal malen ‘s avonds de laatste vakantieavond gevierd, een aparte ervaring. Omdat we niet wisten wanneer we zouden vliegen konden we dus ook niet duiken en dus hebben we de tijd doorgebracht op het strand en een paar leuke ritjes.

Omdat het op Bonaire flink heeft geregend, nu inmiddels meer dan een week geleden, stonden alle kibrahacha’s tegelijk in bloei. Een erg mooi gezicht al die gele bloemen op de heuvels.

Kibrahacha

Tijdens een rondritje door de knoek kom je af en toe een verlaten huisje tegen waarvan de eigenaar met de noorderzon is vertrokken of omdat het huisje is verlaten wegens een triestere reden. Op de kalender aan de muur zagen we de laatste maand van gebruik: januari 1996. Na dik 14 jaar ziet zo’n huisje er dan zo uit:

Vervallenhuis

Vervallenhuis2

Pannen

Vervallenhuis3

Vervallenhuis4

Uitzichtraam

Verder hebben we ook nog een aantal andere leuke of mooie plaatjes geschoten tijdens de rondritjes.

Dividivi

Ezellandschap

Op onderstaande foto de bodem van een uitgedroogd poeltje:

Opgedoogdpoeltje

Zoals de planning er nu voor staat zijn we nog ruim een dikke week hier op Bonaire. We proberen nog om een eerdere vlucht terug te kunnen boeken, maar laten we eerst maar eens kijken of de vluchten daadwerkelijk rechtstreeks in Amsterdam aankomen. We houden jullie op de hoogte!

AYO,

Anna, Daan en Mark

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.