Duiken Tori’s reef & Witches hut (Weber’s Joy)

2007
03.05

Gisteren en vandaag zijn we weer wezen duiken. Gisteren hebben we gedoken bij Tori’s reef. Op de weg er naar toe zagen we vanuit de auto een aantal dolfijnen in het water. Snel zijn we een eind verder gereden, hebben de duikspullen aangetrokken en zijn het water ingegaan in de hoop de dolfijnen tegemoet te zwemmen. Helaas hebben we ze alleen maar gehoord en niet gezien. Wel was het een hele mooie duik, waarbij we ruim 5 minuten lang naast een spotted eagle ray hebben gezwommen:

Spottedeagleray

Spottedeagleray2

Op het einde van de duik werden we getrakteerd op een zwemmende octopus die steeds een andere kleur aannam. Helaas heeft onze camera last van condensvorming aan het einde van de duik en is deze foto niet helemaal gelukt.

Inktvis

Gisteravond zijn we met Ans en Adri wezen zeilen met de zeilboot Suave (www.suavesailing.com). Het was een hele leuke trip waarbij we genoten van de zonsondergang en de opkomst van de volle maan.

Vandaag hebben we gedoken bij de Witches hut (ook bekend als Weber’s Joy). Ook deze duik was erg mooi. Veel mooi koraal, veel vis en ook een hele mooie vuurworm.

Vuurworm

Een featherstar:
Featherstar

Een Carribean Squid:
Squid

We kwamen ook nog dit “ding” tegen. Wat het is weten we niet maar het zag er heel mooi uit!
Weetnietwathetis

3 reacties op “Duiken Tori’s reef & Witches hut (Weber’s Joy)”

  1. Eus schreef:

    Hoi Mark en Daniele,

    Waar zijn u de foto’s van jullie? Ik wil nu wel eens weten hoe bruin jullie zijn geworden.

    Gr. Eus.

  2. monique reekers schreef:

    Ik zie nog helemaal nergens dat jullie de sponskrabbetjes hebben gevonden!! Ze zijn bijzonder (sterk). Of jullie snorkelen te weinig, ruilen tegen een koffie bij City Cafe, jullie vier kunnen mee, maar het is geen dierentuin. Ik ben het zeepaardje kwijt, maar dan moeten we duikend ten onder.
    Ayo.

  3. monique reekers schreef:

    Het groene ding is een
    solitair groeiende disc/schijf koraal. Overdag trekt het de tentakels terug. Zie onder Fleshy Corals. er zijn ong. 10 soorten/kleuren van.

    doei tot de volgende foto’s.

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.