Duiken Red Slave, Nukove beach & 2 duiken in Park Washington Slagbaai

2007
03.19

Eergisteren hebben we gedoken in het zuiden, Red Slave een duikplek voor gevorderde duikers die bekend staat om de stroming. Wij hadden mazzel … geen stroming te bekennen… dus lekker relaxed duiken. Tijdens de duik veel koraal en heel veel kleine visjes. We zagen ook deze Honeycomb Cow Fish:

Honeycombcowfish

Een Spanish Lobster:

Spanishlobster

Gisteren en vandaag zijn we ook weer lekker aan het duiken geweest. De duik bij Nukove beach in het noorden, voorbij de Bopec, is een plek waar het moeilijk in- en uitkomen is. We werden voor de moeite die we hadden gedaan om erin en eruit te komen beloond met een mooie duik. We kwamen onder andere het volgende tegen:

Spotted Spiny Lobster:

Spottedspinylobster

Een Scarlet Striped Cleaning Shrimp:

Garnaal

Batwing Coral Crab:

Krab

‘S-avonds achter het huis was deze mooie lucht te zien:

Lucht

Vandaag zijn we vroeg opgestaan en richting het park Washington Slagbaai gereden voor een tweetal duiken. De eerste duik was bij Playa Funchi. Het koraal was niet echt bijzonder, veel beschadigd koraal door de storm in 1999 (Lenny). Ondanks dat was het zeker de moeite waard, een hele mooie duik.

Een kleine Common Octopus:

Commonoctopus

We zagen deze schildpad (helaas pas de tweede die we gezien hebben deze vakantie):

Schildpad

Caribbean Spiny Lobster:

Caribbeanspinylobster

En een Barracuda:

Barracuda

Na de duik zijn we meteen doorgereden naar Washington Slagbaai. Hier hebben we eerst lekker gelunched en daarna even lekker gerelaxed om het eten wat te laten zakken. Ondertussen genoten we van de mooie lucht rondom de zon. We denken dat het een “Halo” was wat we zagen. Het zag er in ieder geval uit als een regenboog rondom de zon. Helaas hadden we de spiegelreflexcamera niet mee en moesten we het doen met de onderwatercamera.

Halo

De duik die volgde was helaas teleurstellend, hier heeft orkaan Lenny in 1999 echt huisgehouden met als resultaat overal overhoopliggend en dood koraal. Hier en daar een stukje koraal wat moeite doet te overleven, het zal nog tientallen jaren duren voordat het hier weer een beetje lijkt op wat het geweest moet zijn.

We hebben tijdens deze laatste duik dus ook geen foto’s gemaakt. Helaas is dit tot nu toe echt de minst mooie plek waar we hebben gedoken (we zijn natuurlijk wel wat verwend geraakt met al het moois wat we tijdens eerdere duiken hebben gezien)!

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.