Duik en rondje zoutpannen

2007
01.27

Via Bert en Anja kregen we een berichtje dat er walvissen en dolfijnen gespot waren dichtbij ons favoriete strandje Pink Beach. Dezelfde tijd, ‘s-ochtends om 9.45 uur, maar dan een dag later zijn we dichtbij gaan duiken in de hoop dat ze nog een keertje langs zouden komen. Helaas hebben we ze niet gezien of gehoord. Wel was het zoals gewoonlijk op Bonaire, een mooie duik met veel koraal en veel vis.

Hieronder een Porcupine fish die niet graag op de foto wilde en er elke keer vandoor ging. Binnenkort nog eens proberen deze vissen van voren op de foto te zetten. Ze hebben namelijk erg grappige ogen.
Porcupinefish
Een spanish hogfish met een slangetje waarvan we de naam niet weten.
Spanishhogfish
Een murene, bijna elke duik kom je wel een aantal van deze beesten tegen.
Murene
Eenmaal terug bij ons huisje, kwamen we deze leguaan tegen die lekker in het zand van de zon zat te genieten. Dichterbij mocht ik niet komen, hij schoot op hoge poten weg!
Leguaan
‘S-middags zijn we een rondje wezen rijden langs de Cargill Salt Works, de zoutpannen van Bonaire. Een prachtig stuk om te rijden en af en toe even te stoppen bij weer iets bijzonders:
Zoutpannen
Een pelikaan:
Pelikaan
Een visarend met een vers gevangen visje.
Visarend
Iets verder op, langs de weg zie je stukken mangrove.
Mangrove
Aan de zuid-oost en oostkant van het eiland, de kant waar de zee ruwer is, spoelt veel hout en troep aan wat op een of andere manier in zee is beland. Sommigen maken daar gretig gebruik van en maken mooie kunstwerken:
Aangespoeldekunst
Aan deze kant van het eiland, zie je in de zoutpannen veel flamingo’s. Deze twee hadden wel een heel klein plasje uitgezocht:
2flamingos
Aan het eind van ons rondje kwamen we nog langs de Willemstoren. Een vuurtoren hier op Bonaire:
Willemstoren

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.