3 Duiken met als toetje dolfijnen

2009
12.20

Bon Dia Hulande,

Inmiddels hebben we 4 duiken gemaakt waarvan 1 nachtduik. Onder water is het hier op Bonaire minstens zo mooi als boven water. Tot nu toe hebben we gedoken bij Front Porch, Donkey Beach, Bel Air (nachtduik) en vandaag Jeannie’s Glory gecombineerd met de Salt Pier.

Onder water kom je heel veel moois tegen, op de foto hieronder een red banded shrimp, foto genomen tijdens de nachtduik bij Bel Air:

Banded_shrimp

Een Giant Basket Star (tevens nachtduik):

Giant_basket_star

Een Tube Dwelling Anemone (nachtduik):

Tube_dwelling_anemone

Tijdens de duiken overdag zijn we onder andere het volgende tegengekomen:

Een anemoon en wat mooie bodembedekkers šŸ˜‰

Anemoon

Coral

Coral_2

Een flounder:

Flounder

Een French Angel Fish:

French_angel

Een Trunk Fish:

Trunkfish

We denken dat het onderstaande “balletje” een slaapzak is waar de Papegaaivis ‘s nachts in slaapt of het is wellicht toch een kwal(?)

Kwal_of_slaapzak

Vandaag hebben we gedoken bij Jeannie’s Glory en zijn van daaruit links af richting de zoutpier gezwommen. Onderweg aardig wat stroming waardoor we aardig wat lucht hebben verbruikt. Alles bij elkaar hebben we toch nog zo’n 60 minuten (Mark en Mark) en 73 minuten (DaniĆ«lle en Walter) kunnen duiken. Op de foto’s hieronder zie je de begroeide pilaren van de Salt Pier (verboden te duiken zonder toestemming of onder begeleiding van een duikschool). Aan de kust hadden we maar bedacht dat we een duikschooltje waren begonnen met z’n vieren dus we mochten šŸ˜‰

Saltpier_1

Saltpier_2

Saltpier_3

Saltpier_4

Saltpier_5

Aan het eind van de duik rustig de duikspullen in de auto gelegd waarna we met z’n allen vertrokken. Walter was iets eerder vertrokken want hij moest nog tanken. Na zo’n 100 meter te hebben gereden zagen we dicht aan de kust 3 groepjes met dolfijnen! Ondertussen kwam Walter al weer teruggereden en hij rende vanaf de kant zo het water in om tussen de dolfijnen te zwemmen. En dat lukte hem ook.

Nadat hij terug uit het water was hebben we afgesproken dat hij vast terug naar huis zou rijden waar de babysitters met Anna waren. Wij zijn nog even verder gereden naar Pink Beach en zijn daar het water in gegaan om de dolfijnen op te wachten. En daar kwamen ze, het waren er wel 100+ en er zaten ook een aantal kleintjes bij. De dolfijnen zwommen links, rechts en onder ons voorbij. Wat een fantastische ervaring, we konden ze zo aanraken als we zouden willen!

Dolfijnen_pink_beach

Een super ervaring, beiden zitten we hier nog met een grote “smile” op ons gezicht na te genieten!

AYO en nog een fijne zondag!

Anna, Daan en Mark

2 reacties op “3 Duiken met als toetje dolfijnen”

 1. MichaMarloesMaraMenzo schreef:

  Hallooooooo

  Lekkere foto’s hoor!!! Jeetje zeg wat geweldig zeg! We hopen alleen wel dat jullie tegen die beestjes gezegd hebben dat ze tussen 17februari en 15 maart nog ff terugkomen!!
  Het is dat je het niet kan zien, maar we zitten hier echt groen van jalouzie met 15 centimeter sneeuw voor de deur jullie logjes te lezen!
  Geniet ervan! Dikke kus voor Anna en van Mara en Menzo!
  Tot gauw, liefs van ons

  M&M&M&M

 2. Sietse schreef:

  hoi Mark, Anne en Daniƫlle,

  Net even je weblog door zitten kijken. Zo te zien een prachtige vakantie en lokatie. Ik ben een beetje jaloers hoor. Prachtige fotografieƫn. Lekker weer daar zo te zien. Als ik hier naar bed ga is het net of ik een vriezer instap. Er ligt hier momenteel meer dan 10 centimeter sneeuw in Presikhaaf. Eens kijken of ik er morgen in slaag naar kantoor te lopen.

  MvG,

  Sietse

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.